Hierbij mijn recept voor ’n heerlijke salade met Westlandse BD druiven in de hoofdrol. Makkelijk te bereiden en lekker.

Benodigdheden:

  • Klein ons (4 eetlepels) gekookte of gebraden kipfilet
  • 2 eetlepels pittige (gesneden) kaas
  • Tros witte druiven; Witte Frankenthaler of Muskaat van Alexandrië
  • 2 eetlepels bleekselderie
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • Dessertlepel mayonaise
  • Enkele slabladeren
  • Peper en zout

Werkwijze:

  1. De kip in kleine blokjes snijden.
  2. Snijd de kaas in reepjes, de druiven in vieren en de bleekselderie in dunne reepjes.
  3. Vermeng in een kom kip, kaas, druiven, bleekselderie, zonnebloempitten, mayonaise, peper
    en zout.
    Een tijdje wegzetten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen. Een geroosterde zuurdesemboterham beleggen met wat slablad en daar de salade over
    verdelen.

Eet smakelijk!


Hilde Jansen
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight